Chiptuning

Zuiniger rijden? Of wilt u juist meer pit wanneer u bijvoorbeeld met de caravan op pad gaat? Bij Autotechniek Leenders zijn wij specialist in het maken van chiptuning aan uw auto. 

Een professionele aanpassing van de software zorgt voor extra vermogen en een soepeler rijgedrag van uw auto. Om dit te bereiken gebruiken wij de nieuwste apparatuur welke ontwikkeld is door de specialisten van CMD-Flashtec en Alientech. Dankzij het extra vermogen dat vrijkomt na de aanpassing wordt autorijden een totaal andere belevenis. Een andere voordeel aan een chiptune is dat de auto in de meeste gevallen ook nog eens zuiniger gaat rijden.

Chiptuning op maat

Bij chiptuning is het mogelijk om de auto zowel voor als na optimalisatie op onze vermogenstestbank te plaatsen. Vervolgens worden er diverse runs uitgevoerd om een goed inzicht te krijgen over het exacte vermogen, koppel en om een correct beeld van de motorconditie te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Ervaar de krachten en beleef puur rijgenot! Een softwareoptimalisatie kan al vanaf €349,- incl. BTW.

Wat levert een aanpassing van de software u op?

 • Vermogenswinsten tot maximaal 25%.
 • Keuze tussen meer vermogen, óf een eco-aanpassing.
 • Tot meer dan 30% extra trekkracht over het hele toerenbereik. Handig voor o.a. zwaar beladen bedrijfsauto's en caravanrijders.
 • Vlotter rijden & makkelijker meekomen in het verkeer, ideaal tijdens bijv. het inhalen.
 • Een efficiënter brandstofverbruik. De aanpassing zorgt ervoor dat u in veel gevallen tot meer dan 5% op uw brandstofkosten bespaart.
 • Belangrijk detail: de emissie normen blijven behouden. 

Waarom kiezen voor een chiptuning door Autotechniek Leenders?

 • Aanpassing op maat is mogelijk.
 • Iedere aanpassing is altijd vooraf op veiligheid getest op een testbank.
 • Kies zelf tussen een aanpassing gericht op meer vermogen, of gericht voor optimaal zuinig rijden ('eco-tuning').
 • Aanpassingen aan de software zijn ontwikkeld door specialisten uit zowel Nederland als Duitsland, met ruim 10 jaar ervaring.
 • Speciale verzoeken zijn altijd welkom en bijna altijd mogelijk.
 • Voordelige en vooral eerlijke prijzen.

Niet tevreden? Dan kunnen wij altijd weer de originele software terugplaatsen!

Autotechniek leenders chiptune

Vermogenstestbank

Bij Autotechniek Leenders beschikken wij over een vermogenstestbank (ook wel een rollerbank genoemd) voor het testen van auto’s. Hiermee lukt het ons om snel en efficiënt moeilijk vindbare motorische- en aandrijvingsstoringen op te sporen en te analyseren.

Met onze testbank kunnen we defecten opsporen die niet veilig of moeilijk op de openbare weg te testen zijn. Vaak kloppen automobilisten aan met rijklachten die in de werkplaats niet optreden en dus moeilijk te lokaliseren zijn. Met onze vermogenstestbank kunnen we het belast meten en komen we de oorzaak van een mechanische of elektronicastoring van sneller op het spoor. Bovendien is het ideaal om uw auto perfect af te stellen en in te regelen.

Zeker zijn van resultaat!

Een vermogensrun geeft ons de mogelijkheid om u zwart op wit aan te tonen over hoeveel vermogen en koppel uw voertuig exact beschikt. Zo bent u bij ons altijd verzekerd van een maatwerk toegepaste chiptuning.

Chiptuning.jpeg