Walnut blasting

Bij Autotechniek Leenders zijn we gespecialiseerd in walnut blasting. We helpen veel klanten om het volle vermogen van hun benzine- of dieselmotor weer terug te krijgen. Na een behandeling rijdt uw auto soepeler en krachtiger dan ooit.

Wilt u ook weer het volle vermogen van uw auto terugkrijgen? Neem dan direct contact met ons op!

Wanneer moet ik Walnoot stralen?

Walnut blasting (ook bekend als walnutblasting of walnootstralen) is een effectieve methode om koolstofafzetting op de kleppen en de inlaat van een automotor te verwijderen. Het is een probleem dat zich vooral voordoet bij direct ingespoten diesel- en benzinemotoren. Bekende voorbeelden van deze motoren zijn de TSI en TFSI motoren van de VAG groep. Directe inspuiting wordt namelijk standaard op de huidige motoren toegepast, omdat het helpt motoren zuiniger en krachtiger te maken.

Na verloop van tijd ontstaat er een koolstofafzetting op de kleppen en de inlaat van de automotor. Hierdoor kan de auto bij het optrekken stotteren en kunt u vermogen verliezen. Om het allemaal wat beter uit te leggen hebben we een video opgenomen waarin we u stap voor stap meenemen door het proces.